Saznajte koji ekskluzivni Sony PS5 naslovi uskoro postaju dostpuni

Od sljedećeg mjeseca, pa do kraja godine, brojni ekskluzivni PS5 naslovi postaće dostupni PlayStation fanovima širom svijeta. Među njima ima i onih koji se već godinama iščekuju s velikim nestrpljenjem. Posebnu draž predstavlja činjenica da stižu na PlayStation 5 konzole s kojima se gamnig iskustvo podiže na viši nivo.

Pored PS5 naslova koji su već u prodaji, u aprilu nam stiže Returnal ekskluzivno za PS5 konzole. Riječ je o spektakularnoj pucačini u trećem licu u kojoj se borite da prekinete začarani krug haosa na planeti daleko od Zemlje, koja se neprestano mijenja. PS5 naslovi uskoro će biti bogatiji i za čudesno fantastični Balan Wondreworld, platformsku akcionu igru utemeljenu na Balanskom pozorištu.

Ono što, ipak, predstavlja glavnu vijest u gaming industriji je da nam ove godine stiže i GTA V za PS5 konzole. Hvaljena akciona igra u otvorenom svijetu studija Rockstar Games i zajednički svijet igre GTA Online neprestano se razvijaju, prilagođavaju i poboljšavaju za konzolu PlayStation 5, potvrdio je Sony. Iako datum izlaska još nije preciziran, očekuje se da ova igra, jedna od najpopularnijih svih vremena, bude objavljena ove godine.

Stižu Gran Turismo 7 i Resident Evil Village

Novi PS5 naslovi, koji će se pojaviti ove godine su i Scarlet Nexus, Far Cry 6 i Final Fantasy XVI. Uskoro treba očekivati i izlazak PS5 igara Project Athia i Ghostwire: Tokyo. Iako je Project Athia još radni naziv, zna se da je radnja svojevrsna kulminacija filozofije studija Luminous Productions. Riječ je o stvaranju potpuno novih i svježih doživljaja igranja koji najnoviju tehnologiju kombinuju s umjetnošću. Na PS5 konzolama biće to zaista jedinstveno iskustvo.

Posebnu senzaciju predstavlja najava izlaska Hogwarts Legacy igre, i to već ove godine. Hogwarts Legacy je sveobuhvatni akcioni RPG smješten u otvorenom svijetu koji je prvi put predstavljen u Harry Potter knjigama. Uskoro ćemo, dakle, moći da preuzmemo kontrolu i otisnemo se u samo središte avanture čarobnjačkog svijeta. PS5 naslovi najavljeni za ovu godinu obećavaju zaista velika uzbuđenja i brojne novitete koje omogućava PS5 konzola.

Ove godine će, kao novi PS5 naslovi, biti objavljeni Horizon Forbidden West, Marvel’s Avengers i Ratchet & Clank: Rift Apart. Do kraja 2021. sasvim izvjesno pojaviće se i Gran Turismo 7 i Resident Evil Village što će usrećiti milione fanova ovih franšiza. Već u maju u prodaju stiže Deathloop, vrhunski klasik pucačine u prvom licu, specijalno rađen za PS5 konzolu. Na kraju, možemo zaključiti da era PS5 konzole, uprkos određenim problemima, počinje spektakularno.

Scroll to Top