Režiser serijala John Wick pretvara Ghost of Tsushima u holivudski film!

Izuzetno uspješna samurajska PlayStation ekskluziva Ghost of Tsushima razvojnog studija Sucker Punch Productions dobija adaptaciju u holivudski film. Ovo su upravo potvrdili Sony i njihov relativno novi filmski produkcijski ogranak PlayStation Productions.

Službeni PlayStation blog prenosi kako će film Ghost of Tsushima režirati Chad Stahelski, režiser filmskog serijala John Wick. Uz Sony PlayStation Productions, na produkciji filma učestvovaće i kompanija 87Eleven Entertainment, kao i sam razvojni studio Sucker Punch Productions.

“Srećni smo što ćemo ovo ostvariti kroz partnerstvo sa Sony Pictures-om. Glavni junak Tsushime Jin je u veoma dobrim rukama”, kaže Nate Fox, direktor igre Ghost of Tsushima, misleći na režisera Stahelskog. “Chad Stahelski stvorio je nešto posebno s Johnom Wickom. Njegova vizija, potpomognuta godinama iskustva, zaslužna je za neke od najboljih akcionih scena ikad napravljenih“.

Fox je potvrdio da će i u filmu o invaziji Mongola na japansko ostrvo Tsushima glavni protagonista biti Jin Sakai, posljednji preživjeli samuraj iz svoga klana. Jin Sakai će pokušati da zaustavi prodor Mongola za vrijeme invazije na Japan i njegovo ostrvo Tsushimu. “Ako iko može da oživi britku napetost Jinove borbe katanom, onda je to Chad Strahelski“, zaključio je Fox, hvaleći Strahelskog i njegov doprinos akcionim filmovima.

Ghost of Tsushima je u izuzetno kratkom vremenu postala jedna od najuspješnijih PlayStation ekskluziva. U samo tri dana od izlaska prodata je u više od 2.4 miliona primjeraka. Od tada (17. jula 2020.) pa do danas, ta brojka je porasla na 6.5 miliona.

Nate Fox je potvrdio još jednu veoma zanimljivu informaciju o kojoj se pisalo proteklih dana. Naime, Ghost of Tsushima ima najviši procenat ukupnih prelazaka igre u odnosu na broj kupljenih primjeraka. Igru je na PlayStation konzoli odigralo do kraja nešto više od polovine igrača. I to, naravno, govori o njenom kvalitetu i odnosu fanova prema njoj.

Scroll to Top