Šta je Inverter klima uređaj i koje su njegove prednosti

Šta su Inverter klima uređaji i koje su njihove prednosti odnosno nedostaci? Da li je u pitanju samo novi trend ili Inverter označava novu generaciju klima unapređene efikasnosti? Napokon, koliko je isplativa investicija u klime nove generacije sa Inverter kompresorom? Sve su ovo pitanja koja mnogi postavljaju pokušavajući da naprave pravi izbor kako bi se zaštitili od trenutnih paklenih vrućina.

3D BOX je obezbijedio bogatu ponudu klasičnih i Inverter klima uređaja. Ipak, dužni smo da objasnimo šta su Inverter klime i zašto je preporučljivo opredijeliti se baš za neku od njih. Klasične ili fix-speed klime imaju samo jednu brzinu rada. U najveće mane im se ubrajaju neekonomično trošenje struje i nemogućnost održavanja željene temperature na željeni period. Naime, fix-speed klima ima obični kompresor koji se pali kada vazduh u prostoriji treba rashladiti. Međutim, kada se vazduh ohladi do željenog nivoa, kompresor fix-speed klime se gasi, a prostorija ponovo počinje da se zagrijava.

Svaki put kad se fix-speed klima pokreće, ona troši više struje. Budući da joj je rad takav da se naizmjenično pali i gasi, električnu energiju ne troši racionalno. Sa druge strane, Inventer klima uređaj je zapravo klima uređaj sa Inverter kompresorom koji se odlikuje naprednim, pametnim radom. Inverterska tehnologija omogućava kontrolu rada brzine kompresora i on najviše energije troši na početku rada.

Inverter kompresor obezbjeđuje održavanje željene temperature

Kada u prostoriji upalite Inverter klima uređaj njegov kompresor počinje rad snagom i do 140%. Međutim, kako se vazduh u prostoriji rashlađuje, snaga rada kompresora rapidno opada približavajući se zadatoj temperaturi. Napokon, kada se postigne željena temperatura, inverterska tehnologija obezbjeđuje rad kompresora na minimumu snage. Tako se obezbjeđuje minimalna potrošnja struje, a temperatura vazduha ostaje na nivou koji sami odredite.

Najjednostavnije rečeno, Inverter klima uređaji su znatno štedljiviji potrošači struje od klasičnih klima uređaja. Zahvaljujući naprednoj inverterskoj tehnologiji obezbjeđuju dugotrajan ujednačen rad i željene temperature vazduha u prostoriji tokom dana i noći. Inverterske klime obično imaju i specijalne filtere koji obezbjeđuju izduvavanje pročišćenog vazduha za potpun ugođaj tokom nesnošljivh ljetnih vrućina. Inverterske klime veoma efikasno mogu i da griju kad se prebace na način rada poželjan tokom zime. Jedina prednost klasičnih, fix-speed klima je u cijeni koja je niža u odnosu na one sa Inventer kompresorom. Međutim, ta razlika se nadoknađuje uštedom električne energije koju obezbjeđuju Inverter klime i višestruko kvalitetnijim i pouzdanijim radom.

LG Inverter klima uređaji iz ponude u 3D BOX-u, za kućnu ili kancelarijsku upotrebu, svrstavaju se među najkvalitetnije u svijetu. Pored 3 godine garancije na cijeli uređaj, na njihove Inverter kompresore garancija je čak 10 godina. To je najuvjerljiviji podatak o njihovom kvalitetu i trajnosti. U 3D BOX-u, naravno, možete kupiti i klima uređaje drugih brendova kao što su Bosch, Tesla, Vox, Vivax ili Elit.

Scroll to Top