Konami objavio demo za PES 2022, preuzimanje besplatno (Video)

Kompanija Konami, kreator fudbalske simulacije Pro Evolution Soccer, plasirala je bez mnogo pompe demo za novu fudbalsku igru PES 2022. Iako se igra zove “New Football Game Online Performance Test”, gotovo je izvjesno da je u pitanju novi PES, odnosno Pro Evolution Soccer 2022, prenosi Mondo.

Ako imate PS4 ili PS5 konzolu, možete besplatno da preuzmete demo verziju na PlayStation Store. Za to vam nije potreban PlayStation Plus. Konami je za Eurogamer istakao da je u pitanju limitirana test verzija sljedeće igre – PES 2022. Svrha ovog testiranja je da se provjeri kvalitet online igranja mečeva i konekcije servera. Svi aspekti igre, uključujući gameplay, balansiranje, animaciju, pa čak i grafiku, još su u ranoj fazi razvoja. Konami je upozorio igrače da očekuju greške u toj verziji i da će ih igra povremeno izbaciti. Primijetićete da nema ni komentatora, ni publike, a u ovoj verziji nema ni bilo kakvog PES logoa.

Treba istaći da je demo verzija napravljena u Unreal Engine, a imali ste priliku da vidite koliko impresivan on može da bude. Konami je objavio prošle godine da će za sljedeću generaciju igračkih sistema koristiti UE za PES 2022, podsjeća Mondo. U ovoj demo verziji možete da igrate samo sa 4 tima, a to su Mančester junajted, Barselona, Bajern i Juventus. Treba istaći da igrači sa PS4 konzole mogu da igraju protiv igrača sa PS5 konzole.

Koliko smo mogli da vidimo, Konami je odlučio da promijeni kontrole. Tako brzo trčanje više nije na R1, već su ga premjestili na R2, kao što je slučaj sa FIFA-om. Valja napomenuti da je PES 2022 bar dvije godine u razvoju, pošto je prošlogodišnja verzija bila ista kao i ona od prije dvije godine. Razlog takve odluke je bio taj da imaju dovoljno vremena da naprave novi PES za novu generaciju igračkih sistema. Vjerujemo da će se za koji mjesec pojaviti i zvanična demo verzija. Sa njom bismo trebali steći bolji utisak šta da očekujemo od novog nastavka Pro Evolution Soccer-a.

Scroll to Top