FIFA 22 donosi spektakularno unapređenje i jedinstven doživljaj (Video)

Najnovija verzija FIFA igre, FIFA 22, upravo je otkrivena, a EA Sports obećava revolucionarno unapređenje i jedinstven korisnički doživljaj. HyperMotion gameplay tehnologija je najveća novost u ovoj igri, ocjena je većine upućenih u jučerašnje predstavljanje dolazećeg naslova.

U FIFA 22 igri, igrači su snimljeni u pravoj akciji na terenu i prenijeti su na igru, prenosi Mondo. To bi, makar prema EA timu, trebalo da bude najveće unapređenje simulacije fudbala koje smo ikad mogli da iskusimo. HyperMotion gameplay tehnologija odrađena je upravo na travi, u timovima sa po 11 igrača. Tako se svaki djelić načina na koji igrači igraju prenosi u virtuelnu realnost. Osim pokreta, odrađena je i mimika lica, bolje snimanje izgleda igrača i druge pojedinosti. Sve navedeno fanovi će moći da dožive već od 27. septembra na PC-ju i PlayStation 5 konzolama, Od 1. oktobra, kako sada stvari stoje, u prodaju će i isti naslov za PS4 konzole i Xbox One.

U specijalnim odijelima (Xsens suits) snimljena su 22 igrača, ali EA Sports ne spominje koja. Jasno je, međutim, da su to najveće zvijezde, među kojima je i Mbape. Ovaj mladi francuski as je i na naslovnoj strani sve tri edicije FIFA 22 igre. Mašinsko učenje je dio dolazeće igre. Ovog puta je testirano na preko 8,7 miliona uzoraka, a ove godine će biti korišćeno i za simuliranje ljepših i prirodnijih animacija.

Ove sezone FIFA 22 bi trebalo da donese i poboljšan duh svakog tima. Kretanje igrača bi, takođe, trebalo da budekao na pravom terenu. Zahvaljujući novim tehnologijama pripremljeno je preko 4.000 potpuno novih animacija. Biće pojačan intenzitet utakmica, poboljšan odziv na prijem i šut lopte, a biće poboljšana i fizika igre. Taktička vještačka inteligencija dobija poboljšanja u domenu napada i odbrane i vremenom će biti nadograđivana u skladu sa navikama igrača i timova protiv kojih se igra.

Nove tehnologije za maksimalno realne prikaze

Tamo gdje nova tehnologija snimanja igrača nije završila sav posao uskače ML – Flow tehnologija. Ona će u realnom vremenu dopisati i algoritmima vještačke inteligencije animirati pokrete igrača. Tako će dodatno poboljšati njihovo kretanje i reakcije nakon odrađenog posla na travi. FIFA 22 donosi i novi sistem nazvan Kinetic Air Battles koji omogućava vjerodostojnije duele protivničkih igrača u vazduhu. Poboljšanje će biti posebno vidljivo kada se igra glavom. Unaprijeđen je i Composed Ball Control za igranje loptom u dva dodira – glavom, grudima pa nogom i u situacijama kada se lopta kontroliše ne samo nogama.

Posljednja, ali ne manje bitna novina jeste i humanizacija igrača, dodaje Mondo. Iako ovo nije objašnjeno baš najbolje, pretpostavka je da se radi o boljem prikazu igrača u raznim sekvencama igre. To može biti nakon postignutog gola, promašaja, penala, prije i poslije izvođenja kornera i slično. Igra će biti dostupna za PC, Stadia, PlayStation i Xbox sisteme u tri različite verzije na novim konzolama. Za pretposljednju generaciju konzola, uključujući i PS4, biće dostupno samo Standard izdanje igre. Cijena igre biće od 60 do 80 evra, zavisno od odabrane verzije.

Nakon jučerašnje najave i reprize Mbapea na naslovnoj strani, fanovi su bili skeptični da će FIFA 22 uvesti velike promjene. Međutim, čini se da je EA ovog puta zaista obavio odličan posao tako da se veliko rivalstvo s PES projektom nastavlja.

Scroll to Top