Kako izabrati najbolji novi TV u okviru budžeta izdvojenog za tu kupovinu

Početak Olimpijskih igara u Japanu može biti dobar povod da se investira u kvalitetan novi TV. Uskoro će početi i nova sezona u najjačim fudbalskim ligama. Izbor kvalitetnih filmova i serija, kao i platformi za streaming, nikad nije bio veći. Ali, kako u izuzetno širokoj ponudi na tržištu odabrati odgovarajući brend i model televizora koji će ispuniti sva vaša očekivanja?

Kada se odlučite za novi TV, osnovno je da se odredi budžet za takvu vrstu investicije. Sve ostalo što će vas zanimati, poput rezolucije slike, HDR-a, veličine ekrana, marke, naprednih opcija i slično, treba, dakle, da se uklopi u taj vaš okvirni iznos izdvojen za novi televizor. Ako vam je budžet ograničen, a ipak ne želite da zbog toga žrtvujete kvalitet, rješenje bi mogao da bude ekran nešto manje dijagonale od one prvobitno željene.

Veliki ekrani za relativno malo para

Međutim, ako ste ljubitelj velikih ekrana i ta stavka vam je najbitnija u okviru vašeg budžeta, rješenje, takođe, postoji. Naime, VOX, Tesla i Philips televizori pružaju zaista visok, pouzdan i dugotrajan kvalitet po veoma pristupačnim cijenama. Na primjer, ako vam je novi TV od 55 inča Sony ili Samsung brenda preskup, Philips, VOX ili Tesla TV iste veličine ekrana će se vjerovatno uklopiti u vaš predviđeni budžet. Ovdje je važno napomenuti da razlika u kvalitetu nikad nije toliko velika koliko može biti velika razlika u cijeni televizora iste veličine ekrana različitih brendova.

Ipak, većina kupaca koji traže odgovarajući novi TV želi prije svega najbolji mogući audio-vizuelni doživljaj za uloženi novac. S ograničenim budžetom za kupovinu, to se može postići na nekoliko načina. Jedan je da se izabere televizor boljih performansi nešto manjeg ekrana od onog koji je prvobitno planiran. Na primjer, umjesto televizora sa ekranom dijagonale 55 inča izabere se onaj kvalitetniji sa ekranom od 49 ili 50 inča. Doživljaj pune 4K UHD rezolucije na manjem ekranu svako je bolji od doživljaja ne baš oštre slike na većem ekranu.

Novi TV na rate za kvalitet bez kompromisa

Odluku o kupovini novog televizora ne treba donositi na brzinu. Često su televizori na različitim akcijama i ponekad se prodaju uz zaista veliki popust. To je najbolja prilika da se kupi novi TV baš kakav tražite, i to po cijeni koja se uklapa u vaš budžet. Naravno, uvijek postoji i opcija kupovine na rate kada se na nekoliko mjeseci ili čak na cijelu godinu rasporedi mjesečna otplata. U tom slučaju, preporuka je da se ne prave veći kompromisi na račun veličine ekrana ili performansi televizora.

Postoje, naravno, i kupci koji nisu skloni kompromisima iako im je budžet za novi TV ograničen. Za njih bi, svakako, najbolje bilo da razmotre modele Xiaomi televizora. Iako je Xiaomi relativno nov brend na tržištu televizora, za kratko vrijeme predstavili su se izuzetnim i pouzdanim kvalitetom. Pored toga, Xiaomi televizori se odlikuju i veoma prihvatljivim cijenama, pa bi za mnoge mogli da budu najbolji izbor.

Za kupce koji su u mogućnosti da izdvoje više novca za novi TV, preporuka je, naravno, da pogledaju ponudu Samsung i Sony televizora. Najnoviji Samsung televizori svjedoče velikom napretku u kvalitetu slike i zvuka, a cijene su im i dalje prilično povoljne. U zavisnosti od modela i performansi, Samsung TV može biti fantastičan izbor i za najzahtjevnije kupce.

Sony televizori su broj 1

Ipak, Sony je broj 1 u svijetu po proizvodnji najkvalitetnijih televizora, na šta ukazuje i njihova cijena. Ako, dakle, kupujete novi TV ne pitajući za cijenu, već samo za najviši kvalitet i garantovano najpozitivnije korisničko iskustvo, trebalo bi da vam je Sony prvi izbor. Sony TV bi trebalo da bude prvi izbor i za one koji se odluče za kupovinu na rate. U tom slučaju broj mjesečnih rata se može birati tako da rata ne predstavlja preveliko opterećenje za ukupan budžet domaćinstva.

O mnogim načinima mudre i isplative kupovine novog televizora možete se informisati i u 3D BOX shopu u TC Mercator Banjaluka. Vidjećete bogat izbor najnovijih televizora i otkrićete da je kupovina na rate krajnje jednostavna, te da se realizuje na licu mjesta. 3D BOX vam posebno preporučuje posjetu svom web shopu mobilnitelefoni.ba gdje možete da iz udobnosti vlastitog doma istražite cjelokupnu i veoma bogatu ponudu televizora. Kupovina televizora na web shopu je takođe veoma jednostavna i apsolutno sigurna, a osim kartičnog omogućeno je i plaćanje pouzećem, uz zagarantovanu brzu dostavu.

Scroll to Top