Sony omogućio dodatni SSD za proširenje skladišnog prostora na PS5 konzoli

Najnovijim ažuriranjem Sony je omogućio dodatni SSD za proširenje skladišnog prostora na PlayStation 5 konzoli. Na ovaj način vlasnicima PS5 konzola je pružena mogućnost da se sami pobrinu za obezbjeđivanje dodatne količine interne memorije.

PS5 je na tržište stigao u jesen prošle godine sa fiksnim skladišnim prostorom. Ali sada, ko bude želio, može da ga proširi tako što će ubaciti SSD u svoju konzolu, prenosi b92. Do sada su to mogli samo beta testeri, a sada će svi moći da to urade.

Poslije ovog najnovijeg ažuriranja, možete otvoriti svoju PS5 konzolu i dodati još jedan disk za proširenje skladišne memorije. Disk mora biti M.2 SSD, mora da se formatira za PS5 i ne može da se dijeli na particije. To su uslovi koje Sony postavlja da bi se proširenje memorije izvelo uspješno.

Takođe, dodatni SSD mora da ima brzinu od bar 5500 MB/s i PCIe Gen4 interfejs. Inače, Sony PlayStation 5 konzola podiže gaming na nivo kakav do sada nije viđen. Doživjećete brzinu munjevitog učitavanja, dublje uranjanje s podrškom za haptične povratne informacije, prilagodljive okidače i 3D audio, te potpuno novu generaciju nevjerovatnih PlayStation igara.

Scroll to Top