Potvrda skorog izlaska GTA Trilogy Remastered i GTA V na akciji u 3D BOX-u

Potvrda skorog izlaska GTA Trilogy Remastered, koji je zvanično najavio Rockstar, jedna je od glavnih tema u svjetskoj gaming zajednici. Remasteri kultnih GTA igara – GTA 3, Vice City i San Andreas – na putu su da se pojave do kraja godine pred publikom koja ih željno iščekuje. Rockstar zvaničnom najavom nije bio pretjerano rječit, ali zato su procurile informacije koje bi se mogle pokazati kao tačne.

Na internetu je otkriveno da će GTA Trilogy Remastered kolekcija koštati 70 evra, javlja Play! Zine. To će biti među najvišim cijenama igara za novu generaciju PlayStation konzole. Sad su pred nama i novi detalji i sistemski zahtjevi za GTA Trilogy: The Definitive Edition. Igra će imati osvježene teksture visoke rezolucije, povećanu distancu vidljivosti i kontrole preuzete iz GTA V. Među detaljima koji su procurili pominje se i viši nivo grafičkih detalja. To upućuje na zaključak da se Rockstar dodatno potrudio oko toga da igra zaista djeluje modernije i svježije.

Što se tiče sistemskih zahtjeva, biće potrebno 45 GB slobodnog prostora na disku, objašnjava Play! Zine. Kao minimum se spominje GTX 760 i i5-2700K, dok je preporučena grafika GTX 970 sa 4 GB VRAM. Ovo je svakako dobra vijest i znači da će i starije mašine bez problema pokretati tri kultna naslova u GTA Trilogy Remastered.

GTA Trilogy Remastered će se sastojati od GTA 3, GTA: Vice City i GTA: San Andreas igara. Pored estetskih poboljšanja fanovi će dobiti i moderna poboljšanja u gameplay-u. Poboljšanja dolaze kako bi se igre približile današnjim standardima i navikama publike. Rockstar je ujedno obećao da će sve 3 igre očuvati klasični izgled i osjećaj po kojima ih stariji gameri pamte.

Otkriveno je, takođe, da će GTA Trilogy Remastered kolekcija koštati oko 70 dolara za PS5. Igre će imati osvježene teksture visoke rezolucije, povećanu distancu vidljivosti i kontrole preuzete iz GTA 5. Spominje se i novi nivo grafičkih detalja što upućuje da se Rockstar dodatno potrudio, zaključuje Play! Zine.

Zajedno sa najavom remaster izdanja, stiže i pomalo kontroverzna odluka da se sve originalne igre povuku sa digitalnih prodavnica. Srećom, GTA V još nije totalno povučena iz prodaje, a u 3D BOX-u je ovaj naslov upravo na akciji. Možda je ovo i posljednja prilika da se ovo legendarno ostvarenje nabavi po rekordno niskoj cijeni, od samo 49 KM.

Scroll to Top