PlayStation 5 obilježio prvi rođendan impresivnim rezultatima u gaming zajednici

Navršila se puna godina od izlaska PlayStation 5 konzola. Ipak, čini se kao da tek sada gaming nove generacije dostiže puni zamah. Naime, do sada je objavljeno čak 360 PS5 naslova. Igrači su skupili ukupno 4.6 milijardi sati igranja, a u najavi je još 25 ekskluziva.

“Maštoviti tvorci igara i izdavački partneri s kojima radimo izbacili su 360 igara za PlayStation 5. Dodatno, u pripremi je još 25 igara koje se proizvode za PS4 u PlayStation Studios”, potvrdio je predsjednik Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan, prenosi b92.

Iako Ryan nije precizirao o kojim naslovima je riječ, velika je vjerovatnoća da je mislio na igre koje su ranije najavljivane. Između ostalog, to bi trebalo da su Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, God of War Ragnarok i nastavak Spider-Mana. Pored dolazećih PS4 ekskluziva, nema sumnje da će u idućoj godini doći i do novog talasa hit naslova za PlayStation 5.

Sony Interactive Entertainment je kupio Housemarque, studio koji je stvorio Returnal. Potom je kupio i Nixxes, specijalizovan za portove ekskluziva na PC, a zatim i britanski Firesprite. Stručnjaci za remake kreacije iz Bluepoint Games, takođe su angažovani na daljem razvoju Sony PlayStation gaminga. Sve to govori da PlayStation 5, uprkos svim problemima oko proizvodnje i distribucije konzola, dostiže svoj puni kapacitet.

Scroll to Top