Zašto monitori nove generacije postaju sve jača konkurencija televizorima

Monitori su širom svijeta postali vrlo tražena roba, u mnogo većoj mjeri nego do prije dvije-tri godine. Razlozi za to mogu biti razni. Ljudi danas svakako provode više vremena kod kuće zbog COVID-19 pandemije. Poslovi od kuće dobili su na zamahu i postaju sve prihvatljiviji i učestaliji. Gaming je popularniji nego ikad. Rad, učenje, komunikacija i zabava sada se u najvećoj mjeri odvijaju preko nekog ekrana…

Mogli bismo reći da je današnji način života u najvećoj mjeri povezan sa ekranima. Nove telefone, televizore, tablete, laptope i druge uređaje sa ekranima i prosječni korisnici kupuju na svakih nekoliko godina. Kako toliko gledanje u ekrane utiče na ljudski vid i opšte zdravlje pitanje je kojim se bave naučnici i istraživači. Međutim, izvjesno je da svi ti novi uređaji nikad neće biti proglašeni kao štetni. Dešava se nešto sasvim drugo. Na tržište stižu noviji, napredniji modeli tih uređaja, sa poboljšanim funkcijama, pa i raznim vrstama zaštite korisnika. Monitori su odličan primjer za to.

Napredne Eye Care tehnologije

Monitori s prikazom prirode na ekranima

U posljednje dvije-tri godine na tržištu se stvorila do sada neviđena konkurencija proizvođača monitora. Nema sumnje da je na to značajno uticala i povećana potražnja. Ipak, važno je primijetiti da je došlo do ogromnog pomaka u kvalitetu današnjih monitora u odnosu na prethodne generacije. Monitori nove generacije podigli su korisničko iskustvo na sasvim novi nivo. Većina današnjih monitora ima veoma efikasna rješenja za zaštitu očiju korisnika od naprezanja i pritiska usljed dužeg gledanja u ekran. Naročito se odmaklo u performansama novih gaming monitora od kojih neki imaju nestvarno veliku brzinu osvježenja od čak 240 Hz. Nema, dakle, televizora koji je u mogućnosti da ponudi takav kvalitet jasnoće slike bez zamućenja, pogotovo kod najbržih akcija na ekranu.

Monitori nove generacije dostigli su nesporan kvalitet. Za njih je već standardno da imaju takozvane Eye Care tehnologije za zaštitu očiju korisnika od umaranja i naprezanja. Kad se uzmu u obzir svi sadašnji kvaliteti monitora, ispostavlja se da oni zadovoljavaju najveći broj potreba “gledalaca u ekrane”. Povezani sa računarima pretvaraju se u univerzalne ekrane koji pružaju mogućnost za profesionalni rad, fluidnu komunikaciju sa ljudima širom svijeta i vrhunsku zabavu, uključujući, naravno, i savršen gaming.

Monitori se danas najčešće proizvode u veličinama ekrana po dijagonali od 21 do 34 inča i u omjeru stranica 16:9. To su zapravo mjere televizora kakvi su do prije deceniju – dvije bili u masovnoj upotrebi, a mnogi ih koriste i danas. Monitora, naravno ima i u drugim veličinama, većim i manjim, često i u omjeru stranica 21:9. Ali možda i najinteresantnija stvar kod monitora je što se današnji modeli mogu lako i spajati.

Spojeni monitori – impresivna platforma audio-vizuelnih medija

Monitori spajanjem postaju jedna posve nova i impresivna platforma za sve vrste audio-vizuelnih medija

Zahvaljujući svojim ultra tankim okvirima i minimalističkom dizajnu koji naglašava sam ekran, monitori spajanjem postaju jedna posve nova i impresivna platforma za sve vrste audio-vizuelnih medija kao što su video, film ili televizija. Povezivanje monitora svakako ima svrhe i u mnogim oblastima profesionalnog rada. Bilo da je riječ o dizajnu, projektovanju ili montiranju video sadržaja, više povezanih ekrana uvijek daje potpuniju sliku i potpuniji uvid u problem kao i njegovo rješenje.

Ako vam je potreban kvalitetan monitor po izuzetno povoljnoj cijeni, posjetite 3D BOX shop u Tržnom centru Mercator Banjaluka. Još jednostavnija opcija vam je da posjetite kategoriju Monitori na web shopu 3D BOX-a mobilnitelefoni.ba. Trenutno su i na novogodišnjem sniženju. Po njihovim detaljnim specifikacijama otkrićete da su to odlični modeli najpoznatijih brendova kao što su LG, AOC, ASUS, Dell, Xiaomi, Philips, Lenovo… Garancija na monitore je 3 godine za skoro sve modele. Kupovina monitora na web shopu 3D BOX-a je jednostavna i uz mogućnosti plaćanja karticama ili pouzećem.

Scroll to Top