Gaming monitori top brendova u istaknutoj ponudi 3D BOX-a

Gaming monitori su od svog nastanka morali da zadovolje visoke kriterijume i standarde koje definiše gamerska zajednica. Na toj vrsti monitora uvijek se očekuje vrhunska grafika i prisustvo neophodnih portova. Mnogo se polaže i na dizajn, a najviše od svega zahtijevaju se vrhunske performanse. Tako su se vremenom na tržištu isprofilisali najkvalitetniji modeli gaming monitora proizvođača kao su AOC, LG, Asus, Dell, Xiaomi

Gaming monitori iz ponude 3D BOX-a dizajnirani su za intenzivne igre brzog tempa. Imaju ultrabrzo vrijeme odziva i velike brzine osvježavanja, često i do 240 Hz za super glatku igru. Ovakva vrsta monitora ima i tehnologiju Adaptive-Sync (FreeSync) kako bi se eliminisalo trzanje na ekranu i čak i najmanje kočenje slike. Funkcije usmjerene na pomoć gamerima poboljšavaju iskustvo u igri. Unaprijed postavljeni načini prikaza podržavaju optimizaciju vizuala za različite vrste igara.

Visoke performanse gaming monitora ne dozvoljavaju bilo kakve mrlje na ekranu ili zamućenje pokreta. Na taj način gamerima je omogućeno da trenutno reaguju na ono što vide na ekranu. Gaming monitori igračima omogućavaju da kroz zavoje prolaze poput profesionalnih vozača i da u mete, npr, pucaju kao iskusni snajperisti. Extreme Low Motion Blur (ELMB) je tehnologija koja na gaming monitorima omogućava da objekti u pokretu izgledaju oštro, da je igra fluidna i da teče glatko.

Optimalna prilagođenost korisnikovim potrebama

Na gaming monitorima nema frustrirajućeg kašnjenja učitavanja i odziva

Brze smjene vizuelnih prikaza uglavnom ne predstavljaju problem za gaming monitore. Nema frustrirajućeg kašnjenja, tako da igrač dobija prednost u pucačinama iz prvog lica, trkama, strategiji u stvarnom vremenu i sportskim igrama. Gaming monitori obično imaju mnogo manje kašnjenje unosa od televizora. Na gaming monitorima je isporuka pokreta mnogo brža. Gamer je uvijek u toku s akcijom u igri, u svakom trenutku kada treba odgovoriti onoliko brzo koliko je potrebno.

Gaming monitori uglavnom imaju velike mogućnosti povezivanja zahvaljujući ulazima kao što su DisplayPort, HDMI i drugi priključci. Ovi portovi obezbjeđuju povezivanje sa širokom lepezom multimedijalnih uređaja. Kod gaming monitora ravnog ili zakrivljenog ekrana dizajn je uvijek u funkciji specifičnih korisnikovih potreba. Na samom ekranu od najvećeg značaja je tzv. Ultra-Low Blue Light tehnologija koja smanjuje količinu plave svjetlosti. Kod ove vrste monitora tu je najčešće i tehnologija koja smanjuje treperenje kako bi korisniku bilo omogućeno ugodno iskustvo igranja. Na taj način sprečava se naprezanje očiju i pojava drugih neželjenih reakcija u vezi sa vidom kada ste posvećeni dugotrajnoj igri.

Scroll to Top