Sony produžio proizvodnju PlayStation 4 konzola

Sony je, navodno, produžio proizvodnju PlayStation 4 konzola. Na to su se odlučili pošto je Playstation 5 i dalje u oskudnoj ponudi zbog ograničene dostupnosti neophodnih komponenti. Ovo se navodi u novom izvještaju koji je objavio Bloomberg.

Bloomberg tvrdi da je Sony korporacija planirala da prekine proizvodnju PlayStation 4 konzola prošle godine. Međutim, sada je obavijestila partnere u montaži da će nastaviti da proizvodi konzolu i u 2022. godini. Tvrdi se da će ova odluka dovesti do proizvodnje oko milion PS4 jedinica ove godine, prenosi play.co.rs.

Očekuje se da će nastavak proizvodnje PlayStation 4 skinuti dio pritiska u proizvodnji PlayStation 5 konzola, koje zahtijevaju naprednije čipove. Prema tvrdnjama Bloombergovih izvora, povećanje proizvodnje će takođe pomoći kompaniji Sony da pregovara o boljim poslovima sa proizvodnim partnerima.

Portparol kompanije Sony je potvrdio da će se proizvodnja PlayStation 4 nastaviti ove godine. „To je jedna od najprodavanijih konzola ikada i uvijek postoji prelaz između generacija“, saopšteno je u ime kompanije.

PlayStation 4 konzole puštene su u prodaju 2013. godine. Do danas je prodato više od 116 miliona jedinica. PS5 je bilo teško kupiti još od njegovog lansiranja u novembru 2020. jer se Sony borio da proizvede i distribuira dovoljno jedinica da zadovolji potražnju.

Za sve fanove PlayStation gaminga 3D BOX ima nevjerovatno bogatu ponudu konzola i originalne dodatne opreme. U ponudi je, naravno, i ogroman broj igara za posljednje dvije generacije najpopularnijih gaming konzola na svijetu.

Scroll to Top