3D BOX omogućio kupcima i plaćanje kriptovalutama

Kupcima u 3D BOX-u od sada je omogućeno i plaćanje kriptovalutama. Idući u korak sa novim svjetskim tehnološkim dostignućima i trendovima, 3D BOX među prvima u BiH uspostavlja nove standarde u trgovini. Tako je fizičkim i pravnim licima, vlasnicima kriptovaluta, omogućeno da njima kupe preko 3500 artikala iz bogate ponude 3D BOX-a.

Plaćanje kriptovalutama u 3D BOX-u moguće je prilikom kupovine bijele tehnike, telefona, televizora, monitora, proizvoda iz PlayStation asortimana itd. Proces kupovine je apsolutno bezbjedan, maksimalno pojednostavljen i vlasnicima kriptovaluta vjerovatno već dobro poznat. Za ovaj savremeni, brzi i krajnje jednostavan i siguran način plaćanja, kupcima je neophodna aplikacija Lova. Lova App dostupna je na Google Play Store-u. O mogućnostima aplikacije Lova i načinu registracije sve informacije se nalaze na web sajtu lova.ba.

3D BOX je za svoje kupce uspostavio sistem plaćanja kriptovalutama u saradnji sa domaćom kompanijom koja je razvila aplikaciju Lova. Lova je najbolja Online Payment aplikacija u BiH. To je i digitalni novčanik sa velikim mogućnostima budući da se koristi na telefonu. To je multifunkcionalna mobilna aplikacija koja omogućava brzo, jednostavno i jeftino slanje novca putem email-a i plaćanje kriptovalutama. Omogućava, takođe, podizanje novca na kiosku, bankomatu ili plaćanje robe i usluga putem mobilnog telefona. Uskoro će biti dostupni i servisi kao što su plaćanje računa bez stajanja u redovima i odlaska u banku. Biće dostupni i brzi krediti, plaćanje parkinga, određenih taksi i još mnogo toga. Lova je, dakle, više od mobilnog plaćanja.

QR kod za sigurnu, brzu i jednostavnu transakciju

U saradnji sa 3D BOX-om, Lova omogućava brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama kupljenih proizvoda. Plaćanje je slično kartičnom plaćanju. Kada kupac izabere kriptovalutu kojom će platiti kupljenu robu, od 3D BOX-a će dobiti QR kod i adresu za uplatu. Kupac jednostavno skenira QR kod svojim ličnim digitalnim kriptonovčanikom. Potvrdom transakcije obaviće plaćanje, a na e-mail će mu stići potvrda te transakcije. Potvrda stiže iz sistema BCX, prve i najveće kriptomjenjačnice i berze u BiH sa kojom Lova ima uspostavljenu poslovnu saradnju. Račun za kupljenu robu kupcu šalje 3D BOX.

Kod ovog vida transakcija, kada kupci plaćaju kriptovalutom, obračunava se provizija od 5% za njenu zamjenu u protuvrijednost KM, što je zvanična visina provizije na platformi BCX. Kada se putem aplikacije Lova plaća u KM, provizije nema. Budući da kursevi kriptovaluta često variraju, čak i iz minuta u minut, važno je naglasiti da BCX garantuje kupcima fiksnu kursnu novčanu protuvrijednost kriptovalute u vremenu od početka do kraja transakcije. Na taj način kupci su maksimalno zaštićeni, jer je praktično nemoguće da prilikom transakcije budu zakinuti.

Scroll to Top