PS5 DualSense kontroleri postaju kompatibilni sa iPhone i iPad aplikacijama?

iPhone i iPad korisnici uskoro bi mogli dobiti gaming nadogradnju kojom će PS5 DualSense kontroleri postati kompatibilni s njihovim uređajima. Riječ je o jednoj od najinteresantnijih funkcija za PlayStation 5, kako prenosi b92.

Naime, sajt MacRumors je u iOS 15.4 beta verziji otkrio nadogradnju koja će omogućiti da PS5 DualSense kontroleri postanu kompatibilni sa iPhone i iPad aplikacijama. Ova funkcija na PS5 konzoli omogućava da se na okidače primjene različiti nivoi pritiska. To će omogućiti da ih je teže pritisnuti tokom određenih situacija u igrama, čime se dobija imerzivnije gaming iskustvo.

PS5 DualSense kontroleri se i sada mogu upariti sa iPhone ili iPad uređajima. Međutim, ovi iOS uređaji trenutno nemaju podršku za naprednije funkcije poput pomenutih prilagodljivih okidača. Takođe, još nije dostignut nivo kompatibilnosti koji omogućava suptilne detalje taktilnog odziva koje ima kontroler. S novim ažuriranjem to bi bilo prevaziđeno.

Pored toga, ažuriranje za iOS će implementirati i veliki broj novi emodžija. Doći će i do poboljšanja za otključavanje preko Face-ID prepoznavanja lica. PS5 DualSense kontroleri bi ovim ažuriranjem trebalo da dobiju i još neke poboljšane veze sa iOS uređajima. Očekujemo da će o tome uskoro biti više riječi.

Scroll to Top