Pročišćivači vazduha – superefikasni eliminatori alergena u vašem domu

Pročišćivači vazduha nove generacije, kakve danas proizvode Dyson, Xiaomi, Tesla, Rowenta i drugi, dizajnirani su za svaki dom. Cijene su im pristupačne, a efikasnost s poboljšanim performansama uređaja nikada nije bila veća. Kompaktnih su dimenzija, pa se uklapaju u svaki prostor. U mogućnosti su da za samo nekoliko minuta isfiltriraju ustajali ili zagađeni vazduh u prostorijama doma. Na taj način eliminisani su alergeni, bakterije, sitna prašina, grinje i druge nečistoće, a vazduh u prostorijama postaje potpuno čist.

Proljeću smo se svi obradovali, ali vazduh u ovo doba godine pun je alergena koji kod ljudi izazivaju različite alergijske reakcije. Provjetravanje prostorija svakom domu donosi rizik od ulaska alergena, koji kod osjetljivijih ukućana mogu izazvati iritaciju disajnih puteva ili suzenje očiju. Pročišćivači vazduha su odlično rješenje da se takav problem, naročito izražen u proljeće, spriječi.

Nečistoće iz vazduha ostaju u troslojnom HEPA filteru

Kao i prošle godine u ovo doba, tražnja za ovim ubicama alergena, kako pročišćivače vazduha još zovu, naglo je porasla. Velika zagađenost vazduha u našim gradovima takođe je mnoge navela da bar u vlastitom domu obezbijede čist vazduh. U današnje vrijeme čestih zagađenja vazduha i pojačanih alergijskih reakcija kod sve većeg broja ljudi, pročišćivači vazduha postaju ključni standard za svaki dom koji drži do zdravlja svojih ukućana.

Xiaomi pročišćivači vazduha iz ponude 3D BOX-a odlikuju se ugrađenim troslojnim filterom koji filtrira i do 99% štetnih tvari i neugodnih mirisa iz vazduha. Troslojni filter sastoji se od primarnog PET filtera, HEPA filtera i filtera sa aktivnim ugljem. Filter poslije nekog vremena korišćenja može da se izvadi i očisti ili zamijeni novim. Mi Air Purifier uređaji su, na primjer, izuzetno efikasni, praktični i tihi pročišćivači vazduha, ujedno i veoma štedljivi potrošači energije. Prostoriju u kojoj rade 100% štite od prašine i vune, te 91% od formaldehida i benzola. Za samo nekoliko minuta u stanju su da unesu svježinu u prostore i do 500 metara kubnih. Zahvaljujući troslojnoj filtraciji obezbijeđena je maksimalna efikasnost Xiaomi pročišćivača vazduha.

Skoro svi današnji pročišćivači vazduha imaju vanjski sloj primarnog PET filtera koji odstranjuje iz vazduha velike čestice, pa tako i prašinu i dlake. Srednji sloj čini HEPA filter koji izuzetno efikasno uklanja čestice veličine mikrona i hvata štetne bakterije. Na kraju, unutrašnji sloj filtera, izrađen od visokokvalitetnog aktivnog uglja, jednako moćno i efikasno upija formaldehid i druge štetne tvari i mirise.

Informacije o kvalitetu vazduha na LCD displeju

Dyson pročišćivači vazduha su zaista jedinstvenog kvaliteta koji omogućava njihov gotovo bešuman rad i besprekorno efikasan rezultat. Samo Dyson pročišćivači rade s funkcijom ventilatora koji je u mogućnosti da ravnomjerno i brzo distribuira pročišćeni vazduh po cijeloj prostoriji. Pročišćivači ovog brenda detektuju čestice i gasove u vazduhu, analiziraju ih i rezultate u realnom vremenu prikazuju na LCD displeju.

Pročišćivači vazduha iz ponude 3D BOX-a mogu biti odlično rješenje za svaki dom. Od naročite koristi biće za domaćinstva u kojima ima pušača, kućnih ljubimaca ili članova sklonih alergijama. Kompletnu ponudu pročišćivača vazduha možete da pogledate u 3D BOX shopu bijele tehnike u TC Mercator Banjaluka. Takođe, ponuda se nalazi i na web shopu 3D BOX-a u kategoriji Mali kućanski aparati.

Scroll to Top