3D BOX i GoPro podrška sutrašnjoj prvoj 4Falcons trci sa preprekama u Banjaluci

Banjaluka će sutra biti domaćin prve trke sa preprekama 4Falcons, koja će biti održana na tvrđavi Kastel i u okolini. Ovaj veliki i značajan događaj za grad podržao je i 3D BOX obezbjeđujući, između ostalog, glavnu nagradu GoPro Hero 10 Black kameru najsrećnijem dobitniku u nagradnoj igri na društvenim mrežama, koja se odvijala upravo povodom sutrašnjeg spektakla koji će na Kastelu biti okončan tokom noći koncertom Beogradskog sindikata.

Sve je spremno da subota u Banjaluci protekne u sportskom raspoloženju, koje će s dolaskom noći da se pretvori u nezaboravan muzički doživljaj. 4Falcons organizatori trke s preprekama očekuju oko 1.000 prijavljenih takmičara. Trke s preprekama doživljavaju ekspanziju u našem regionu. Ova, koja će se sutra održati na Kastelu, sadrži i poseban vid izazova. Naime, jedan dio trke odvija se na rijeci Vrbas. Tu će takmičari morati da prelaze tzv. raft-most, odnosno preko povezanih rafting čamaca. Iako tek prva, ova trka u Banjaluci već kotira kao jedna od obaveznih stanica terenskih trkača sa preprekama (OCR).

Organizatori 4Falcons trke posjetili su nedavno Tribalion koji je održan na Tari. Već tada su uvidjeli da promocija 4Falcons trke u Banjaluci ima veliki potencijal. “Učesnici Tribaliona su znali da mi pravimo trku i da se ona održava na Kastelu. Znaju da će i u večernjim časovima nastupiti popularna rep grupa Beogradski sindikat, te da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ambasador ove trke. Poručuli su da dolaze u naš grad, što nas izuzetno raduje”, rekao je direktor trke Darko Savić.

Prema njegovim riječima, takmičari u Banjaluci moraće da savladaju oko 40 prepreka. Od takmičara se očekuje određena fizička pripremljenost jer je težina prepreka prilagođena rekreativcima koji su u bilo kakvom treningu. Nije jednostavno stići do cilja jer na tom putu ima i dosta težih prepreka poput penjanja uz konopac, provlačenja i preskakanja. Neke od prepreka odnose se i na test preciznosti takmičara budući da će u nekim dijelovima morati u gađanju da koriste koplje i luk i strijelu. Cijelo takmičenje osmišljeno je tako da bude prilagođeno mjestu odigravanja na tvrđavi Kastel i karakteristično za srednji vijek. U trci koju organizuje 4Falcons će učestvovati i njen ambasador, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

U večernjim časovima na Kastelu će nastupiti među Banjalučanima izuzetno popularni Beogradski sindikat.

Scroll to Top